开考市区
首页广东省自考预报名时间

网站专题频道广东省自考预报名时间栏目,提供与广东省自考预报名时间相关的所有资讯,希望我们所做的能让您感到满意!

网络远程教育统考《大学英语B》之词汇与语法部

网络远程教育统一考试《大学英语B》需要考生集中复习,尤其要注意结合题型进行复习。下面,小编综合选择题,供考生复习和练习。

15、I would like to do the job _____ you don’t force me to study.

A.in case

B.although

C.though

D.as long as

答案:D

16、There ________ a book and some magazines on the desk.

A.is

B.be

C.have

D.has

答案:A

17、________ you are leaving tomorrow,we can have dinner together tonight.

A.Since

B.While

C.For

D.Before

答案:A

18、I often see ______ the road on his way home.

A.he cross

B.him cross

C.him crossed

D.he crossing

答案:B

19、She is not only my classmate ________ also my good friend.

A.or

B.but

C.and

D.too

答案:B

20、The reason I did not go abroad was _____ a job in my home town.

A.because

B.due to

C.that I got

D.because of getting

答案:C

21、The workers are busy ____models for the exhibition.

A.to make

B.with making

C.being making

D.making

答案:D

22、The higher the temperature,_____the liquid evaporates.

A.the faster

B.the more fast

C.the slower

D.the more slower

答案:A

23、His mother _____alone since his father died.

A.lived

B.lives

C.has lived

D.is living

答案:C

24、The harder you study,____ you will learn.

A.much

B.many

C.the more

D.much more

答案:C

25、____ she survived the accident is miracle.

A.What

B.That

C.As

D.Which

答案:B

26、____ you know,David has been well lately.

A.Which

B.As

C.What

D.When

答案:B

网教统考《计算机应用基础》之文字处理部分怎

在网络远程教育统一考试科目中,《计算机应用基础》需要我们在实践中对计算机进行测试和操作,那网教统考《计算机应用基础》之文字处理部分怎么答题能获得高分?考生在备考过程中要多练习题目。通过做问题来记忆知识点,弥补不足,是一种很好的方法。

1、当前,已打开多个word文档。在以下四个操作中,可以退出word2010的操作是。

A、选择“文件”选项卡上的“关闭”命令

B、选择“文件”选项卡上的“退出”命令

C、双击标题栏最左边的控制按钮

D、单击窗口右上角的关闭按钮

答案:B

2、在word2010中,如果您想在快速访问工具栏中添加功能按钮,您应该首先。

A、切换到大纲视图模式

B、单击快速访问工具栏右侧的下拉箭头

C、退出当前编辑的文档

D、保存当前编辑的文档

答案:B

3、在word2010编辑模式下,当您用鼠标拖动所选内容时,键盘操作是。

A、按住ESC键

B、按住CTRL键

C、按住ALT键

D、禁止操作

答案:D

4、在默认的鼠标打开模式下,要启动word并打开word文档,应该在文档图标上使用鼠标。

A、右键单击

B、左键双击

C、左拖动

D、右键单击

答案:B

5、word2010文档文件的扩展名为。

A、文本

B、DOCX公司

C、焊接工艺规程

D、BLP公司

答案:B

6、如果你想知道word2010最近在使用哪些文件,你应该查找它们。

A、“开始”选项卡

B、编辑功能区

C、插入制表符

D、“文件”选项卡

答案:D

7、在word2010中,复制操作的第一步应该是。

A、定位插入点

B、选择文本对象

C、Ctrl+C组合键

D、Ctrl+V组合键

答案:B

8、在word2010中,用于计算当前文档中的字数的命令是在介质中的。

A、“审阅”选项卡

B、插入制表符

C、字体功能区

D、在“修改”功能区上

答案:a

9、在WORD2010的编辑状态下,它被连续打开aa.docx公司,bb.docx公司,抄送.docx,地址:docx当前活动窗口文档名为。

A、bb.docx公司

B、aa.docx公司

C、地址:docx

D、抄送.docx

答案:C

10、在word2010中,要设置上标、下标和其他字体效果,应该首先打开菜单栏。

A、“文件”选项卡

B、段落功能区

C、“字体”对话框

D、快速访问工具栏

答案:C

网络远程教育统考《大学英语B》的完型填空如何

网络远程教育统考《大学英语B》的完型填空如何复习?考生除了积累词汇和学习语法知识外,还要注意平时复习。例如,他们可以根据问题的类型进行一些特殊的训练。

1、When someone asks me what business I am in. My face feels hot. I envy (嫉妒) people who can say that they are writers, bookkeepers and doctors. All these jobs speak for themselves.

I really do make a living by __21__, and a good one, too. I can laugh like a king or like a schoolboy. It is a skill that I have learned, like the skill of mending shoes. Whenever and however laughter is needed – I am asked to do __22__. I laugh like a bus driver or a shopkeeper. I laugh sadly, kindly and happily.

I need __23__ point out that a job of this kind is tiring. I spend most evenings in nightclubs. My job is to laugh during the weaker part of the show. My loud, hearty laugher must be timed carefully. It must not come too soon, __24__ neither must it be too late.

I go through life quietly. I can copy the laughter of others. I can laugh in many different ways. But I’m not sure that I have ever heard the sound of __25__ own laugh.

1)、

A.hardly

B.my

C.but

D.it

E.laughing

答案:E

2)、

A.hardly

B.my

C.but

D.it

E.laughing

答案:D

3)、

A.hardly

B.my

C.but

D.it

E.laughing

答案:A

4)、

A.hardly

B.my

C.but

D.it

E.laughing

答案:C

5)、

A.hardly

B.my

C.but

D.it

E.laughing

答案:B

2、I have been in London for two weeks. I don’t speak English well at all. I have great difficulty in understanding people. In fact I don’t catch a thing they say. I find their pronunciation is __21__ strange for me to understand, and they speak __22__ that I can’t keep up with them. When I am on a bus, I ask the conductor something. He answers, but I don’t understand. So he says it slowly in a high __23__, I still don’t understand it. Then he gets angry and goes away.

But I haven’t lost heart. I still enjoy __24__ English. I must keep on working hard __25__ it. I believe I’ll speak English well soon.

1)、

A.voice

B.too

C.speaking

D.at

E.so fast

答案:B

2)、

A.voice

B.too

C.speaking

D.at

E.so fast

答案:E

3)、

A.voice

B.too

C.speaking

D.at

E.so fast

答案:A

4)、

A.voice

B.too

C.speaking

D.at

E.so fast

答案:C

5)、

A.voice

B.too

C.speaking

D.at

E.so fast

答案:D

山东大学2020年上半年网教高升专招生专业是什么

网络远程教育越来越受到考生的欢迎。网络教育不仅学制短,而且考试相对容易,学历也得到国家认可。另外,招生专业也比较丰富,网上教育招生机构基本都是一流院校。以下:山东大学2020年上半年网教高升专招生专业是什么?专业主修课程有哪些

其中,作为网络远程教育招生机构之一,山东大学今年上半年的招生专业非常丰富,下面就让我们来了解一下山东大学网络教育学院招生专业的相关信息吧!

01、企业管理(高起专)

本专业培养具有工商企业管理、经济、法律、经营等方面的知识和能力,掌握现代企业管理的理论和方法,适应21世纪社会经济发展的需要,能够在工商企业和经济管理机构从事管理工作。

主要课程:管理学、经济法、组织行为学、人力资源管理学、市场营销学、生产经营管理学、管理信息系统、基础会计学、西方经济学、政治经济学、高等数学。

02、行政管理专业(高起专)

培养适应社会主义建设需要,德、智、体全面发展,掌握必要的行政管理知识,熟悉行政管理规范(乡镇建设方针政策)的应用型行政(乡镇管理)人才,了解一些相关的管理知识(先进的农业科技),关注基层。

主干课程:政治学原理、社会学、行政学、公共组织财务管理、城市科学基础、社会政策、当代中国政府与行政、公共危机管理、法律基础、政府经济学、电子政务。

03、建筑工程技术专业(高起专)

本专业培养支持党的基本路线,适应各类工程设施及相关行业生产、服务、管理第一线需要,德、智、体、美全面发展的高级技术应用型人才。

主要课程:高等数学、工程制图、工程测量、管理学、工程力学、房屋建筑学。

04、药学(高起专)

本专业培养适应我国社会主义现代化建设需要,具有扎实的基础理论知识和一定的独立工作能力,德、智、体全面发展的高素质专门人才。

主要课程:高等数学、分析化学、无机化学、有机化学、生理学、生物化学、药理学、药物化学、药物分析、生药学、药剂学。

网教大学英语B综合模拟练习题该如何利用

网络远程教育考生要想顺利通过大学英语B级考试,就要注意问题的积累。我们可以通过做模拟体来弥补知识点。下面,小编单选和阅读理解的模拟题,考生可以做一个,看看自己部分知识掌握情况。

一、交际英语

1.- Have a cup of tea, _________?

– Thanks a lot.

A.don’t you

B.haven’t you

C.shall we

D.will you

答案:D

2.- I heard Susan surprised her teacher by working hard.

– Yes, ______

A.her teacher worked hard.

B.Susan worked hard.

C.the teacher was surprising.

D.Susan was surprised.

答案:B

3.- You seem to be lost. Need help?

– _________

A.Yes, would you please help me with the bag?

B.Help me find my key, please.

C.Yes, with pleasure.

D.I’m looking for Zhongshan Road.

答案:D

4.- Wow! This is a marvelous room! I’ve never known you’re so artistic.

– ______

A.Great, I am very art-conscious.

B.Don’t mention it.

C.Thanks for your compliments.

D.It’s fine.

答案:C

5.- Would you like to go to the concert with us this evening?

– ________

A.No, I already have plans.

B.I’d love to, but I’m busy tonight.

C.No, I really don’t like being with you.

D.I’m ill, so I shouldn’t go out.

答案:B

二、阅读理解

In ancient time the most important examinations were spoken, not written. In the schools of ancient Greece and Rome, testing usually consisted of saying poetry aloud or giving speeches.

In the European universities of the Middle Ages, students who were working for advanced degrees had to discuss questions in their field of study with people who had made a special study of the subject. This custom exists today as part of the process of testing candidates for the doctor’s degree.

Generally, however, modern examinations are written. The written examination, where all students are tested on the same questions, was probably not known until the nineteenth century. Perhaps it came into existence with the great increase in population and the development of modern industry. A room full of candidates for a state examination, timed exactly by electric clocks and carefully watched over by managers, resembles a group of workers at an automobile factory. Certainly, during examinations teachers and students are expected to act like machines.

6.In the Middle Ages students never wrote exams.

A.T

B.F

答案:A

7.The main idea of paragraph 3 is that workers now take examinations.

A.T

B.F

答案:B

8.The word”degree” in paragraph 2 means academic title.

A.T

B.F

答案:A

9.Modern examinations must have developed before the Middle Ages.

A.T

B.F

答案:B

10.It may be concluded that testing has changed since the Middle Ages.

A.T

B.F

答案:A

Today Newton is a very clean place. Many years ago, however, there were millions of rats in it. They attacked the cats and dogs. Sometimes a great number of them knocked down a man or woman walking home at night. The rats were very large in size and they harmed many people.

The Government ordered everybody to kill rats. Most people were lazy, so they didn’t kill many. The Government promised to pay some money for each dead rat. That made the people very happy. They killed thousands of rats everyday. A Government officer put all the dead rats in a big pile. Sometimes a man brought hundreds in one day.

After two weeks there were not many rats in the city, but people still brought many rats to the Government office. The Government officer thought that people were stealing dad rats from the pile. He ordered his men to dig a deep hole and put the rats in it. Soon there were no more rats, and the Government didn’t pay any more money.

11.Newton is a place which ______.

A.used to be very clean

B.is no longer a city

C.is very clean

D.will be very clean

答案:C

12.When the Government first ordered the people to kill rats, the people ______.

A.asked for some money for each dead rat

B.stole dead rats from the pile

C.were too lazy to kill many rats

D.killed nearly all the rats quickly

答案:C

13.The people killed rats ______.

A.to get money from the Government

B.to help the Government make the city clean

C.to make the Government officer happy

D.to protect(保护)their cats and dogs

答案:A

14.A deep hole was dug so that ______.

A.the rats couldn’t come out to attack people at night

B.people could take rats from it easily

C.people would kill more rats

D.nobody could take any rats from the pile

答案:D

15.What is the best topic for this passage?

A.How to Kill Rats

B.Newton一A City of Rats

C.How Newton Became a Very Clean Place

D.How Newton Became a Famous City

答案:C