开考市区
首页珠海自考本科可以上什么学校

网站专题频道珠海自考本科可以上什么学校栏目,提供与珠海自考本科可以上什么学校相关的所有资讯,希望我们所做的能让您感到满意!

网络教育有哪些优势

08-08

标签:

越来越多的考生希望通过网络教育提高自己的学历。为什么?与其他文凭教育相比,网络教育有哪些优势?

1、入学很简单

网络教育招生考试由网络高校进行,考试科目根据专业不同而不同。入学考试的内容不会太难。考试前将为学生提供复习材料。

与每年只有一次入学机会的高考不同,网络教育每年有两次入学机会。如果下半年你还有机会入学。

2、短教育制度和快速获得证书

网络教育从招生到招生再到毕业只需2.5年,学制短,证书获取快。

与自学考试相比,获得网络教育证书的过程简单,无需参加疲劳考试。95%以上的考生只需一步一步地学习就可以拿到毕业证书。

与高考相比,上半年不用等网络教育报名参加高考,拿到证书更快。

3、没有时间和空间限制

网络教育真正突破了学习空间和时间的限制。任何学生都可以根据自己的学习计划,在任何有条件的地方学习任何课程,并从课程的任何章节进入学习状态。

与自学考试和成人考试仅限于省内招生不同,网络教学学生对省外名校的选择更多。

4、211985所学校

只有教育部直属的一流重点大学才能开设网络教育。中国只有68所大学,而且数量还在减少。

受疫情影响,今年上半年考核发生重大变化。尽快拿牌,抓住每一个机会成为王者!

远程教育统考《计算机应用基础》选择题(二)

08-08

标签:

一些考生对统一考试的成绩比较担心。其实,只要考生平时肯努力,统一考试也不可怕!考生要明白一个道理,世上没有什么难事,只是怕那些有心认真复习、勤做练习的人。对他们快速通过网络远程教育统一考试有很大帮助。以下:远程教育统考《计算机应用基础》选择题(二)

1、在windows中,“资源管理器”用于管理用户的计算机资源。

A、它可以复制、删除和移动文件,以及复制、删除和移动文件夹

B、您可以复制、删除和移动文件,但不能复制、删除、移动文件

C、你不能复制,删除,移动文件,但是你可以复制,删除,移动文件

D、不允许复制、删除、移动文件,也不允许复制、删除、移动文件

答案:a

2、在windows中,快捷键在应用程序之间切换。

A、Ctrl+Tab键

B、Ctrl+Alt组合键

C、Alt+Tab键

D、Alt+F4组合键

答案:C

3、关于windows窗口的概念,以下语句是正确的。

A、屏幕上只能出现一个窗口,即活动窗口

B、屏幕上可以显示多个窗口,但只有一个窗口处于活动状态

C、屏幕上可以显示多个窗口,但有多个窗口处于活动状态

D、屏幕上可以出现多个活动窗口

答案:B

4、无法关闭资源管理器窗口的操作是。

A、单击资源管理器窗口中的“关闭”按钮

b.双击Explorer窗口中地址栏顶部的空白区域

右键单击Explorer窗口中地址栏顶部的空白,并从弹出的快捷菜单中选择“关闭”。

D、从资源管理器窗口的“文件”菜单中选择“关闭”

答案:B

5、在windows中,关于锁定任务栏的正确说法是。

将鼠标移动到任务栏的空白区域,右键单击,并在弹出快捷菜单中勾选“锁定任务栏”。

B、锁定任务栏后,只能更改大小,不能更改位置

C、当任务栏被锁定时,您可以更改位置和大小

D、锁定任务栏后,只能更改位置,不能更改大小

答案:a

6、word2010文档文件的扩展名为。

A、文本

B、DOCX公司

C、焊接工艺规程

D、BLP公司

答案:B

7、在word2010编辑模式下,当您用鼠标拖动所选内容时,键盘操作是。

A、按住ESC键

B、按住CTRL键

C、按住ALT键

D、禁止操作

答案:D

8、在Excel2010中,单元格内容的默认格式是普通格式,对于数字数据,请按。

A、左显示

B、右显示

C、中央显示屏

D、对齐显示

答案:B

9、在Excel2010的单元格中,如果要输入B3+C3的计算公式,则正确的输入是

A、=B3+C3

B、@B3+C33时

C、‘B3+C3

D、“B3+C3”

答案:a

10、幻灯片设置“排练时间”的主要功能是设置“排练时间”。

A、预设幻灯片播放的动画效果

B、预设幻灯片放映模式

C、预设幻灯片顺序

D、预置幻灯片的时间控制

答案:D

11、powerpoint2010要将幻灯片文件保存为97-2003模板文件格式,文件名后缀为。

A、*、PPTX

B、*、锅

C、*、PPTS

D、*、聚苯硫醚

答案:B

12、IPv4地址的长度为。

A、16位

B、32位

C、24位

D、64位

答案:B

13、在家里,用ADSL或有线局域网配置一个无线路由器,笔记本电脑和家庭手机都可以通过上网。

A、4G

B、3G

C、局域网

D、Wifi

答案:D

14、以下关于共享的说法是错误的。

A、资源共享是局域网的一个特点

B、共享资源包括驱动器、打印机、文件夹等

C、资源共享不会影响计算机网络的性能和安全性

D、可以选择哪些用户可以共享哪些权限和哪些用户可以共享

答案:C

15、以下哪项不是UDP协议的功能。

A、提供可靠的服务

B、提供无连接服务

C、提供端到端服务

D、提供全双工服务

答案:a

网教统考科目大学英语B复习

08-08

标签:

在网络远程教育统一考试科目中,“大学英语B”需要我们认真学习和总结其答题技巧,这样更有利于分数的提高。所以,如果你想做好完形填空,你需要通过练习来总结你的回答技巧。接下来,你可以看看大学英语B的一些完形填空题。以下是网教统考科目大学英语B复习

1、George Stephenson was born in 1781. He was __21__ a poor English worker’s family. His father looked after a steam engine. He worked hard indeed, __22__ he could not support his family. Where could he get the money to send George to school? George began to learn his ABC when he was seventeen. On his 18th birthday, he could write his own name.

George had to work when he was only a small child. The work was much too hard __23__ him. He worked for 12 hours every day. After a day’s work he often felt __24__ tired to stand.

He worked and studied very hard. He spent all this time learning about the steam engine.

__25__ he studied hard, he invented many things. The railway locomotive(火车头)was the greatest one of them.

1)、

A.too

B.from

C.for

D.Because

E.but

答案:B

2)、

A.too

B.from

C.for

D.Because

E.but

答案:E

3)、

A.too

B.from

C.for

D.Because

E.but

答案:C

4)、

A.too

B.from

C.for

D.Because

E.but

答案:A

5)、

A.too

B.from

C.for

D.Because

E.but

答案:D

2、Jack lost his Job last week. It was difficult for him to find another ___21___. Somebody told him that it was possible to get a new one in a town two hundred kilometers away. He decided to get there ___22___. So he went to the railway station and got on a train. He was the only one in the car(车厢). The train started. Suddenly a man came in ___23___ a gun and said to him,”Your money or your life!” Jack sat there without standing up.

“I ___24___ any money,” Jack answered.

“Then why are you so afraid of me?” the man asked angrily.

“Because I ___25___ you were the conductor, and I didn’t buy a ticket,” answered Jack.

1)、

A.one

B.don’t have

C.thought

D.with

E.by train

答案:A

2)、

A.one

B.don’t have

C.thought

D.with

E.by train

答案:E

3)、

A.one

B.don’t have

C.thought

D.with

E.by train

答案:D

4)、

A.one

B.don’t have

C.thought

D.with

E.by train

答案:B

5)、

A.one

B.don’t have

C.thought

D.with

E.by train

答案:C

3、Two years ago, my husband left a bike for me.

If you live in a town, it is often faster than a car and don’t have to worry about parking(停车). You can ___21___ it anywhere. Because it has a seat at the back and a basket at the front, I can take my small daughter when it is cold and it is snowing hard. It also can be dangerous. You must be ___22___ on a bike. Accidents are not the only problem. One day I went ___23___ and when I came back, I couldn’t find my front wheel. It was a long walk to the bike shop! Now I have three strong locks.

Sometimes my husband uses my bike for short trips. He is not good at ___24___ bikes, but he says it is better than waiting for a bus. He still likes his car for longer trips, but I think that all this sitting down is making him fat. ___25___ my bike I got a lot of exercise and fresh air, and makes me feel much healthy.

1)、

A.shopping

B.buy

C.On

D.careful

E.riding

答案:B

2)、

A.shopping

B.buy

C.On

D.careful

E.riding

答案:D

3)、

A.shopping

B.buy

C.On

D.careful

E.riding

答案:A

4)、

A.shopping

B.buy

C.On

D.careful

E.riding

答案:E

5)、

A.shopping

B.buy

C.On

D.careful

E.riding

答案:C

4、A: Hi, Sun Yan! What are you busy with these days?

B: I’m busy ___21___ for the Spring Festival.

A: What do you mean by the Spring Festival?

B: Don’t you know about the Spring Festival? It’s ___22___ your Christmas holiday. It’s the most important holiday in China.

A: Oh, I see. ___23___ is the holiday?

B: about one week long.

A: What do you usually do during the holiday?

B: Lots of things, such as eating and drinking, playing majiang, going to movies and temple fairs (庙会), visiting relatives and friends and so on. In many places people like to set off firecrackers (鞭炮). It is very interesting. But now it isn’t allowed in some big cities because it is not safe.

A: Do you eat special food for the holiday?

B: Yes, we eat dumplings.

A: Do children like the holiday?

B: Sure. Children can have delicious food and wear new clothes. They can also get some money from their parents.

A: What is that money for?

B: This money is given to children for good luck by their parents or other senior people. Children can use the money ___24___ a lot of things for themselves.

A: That’s very interesting. Thank you for ___25___ me so much about the Spring Festival.

B: It’s pleasure.

1)、

A.How long

B.preparing

C.like

D.telling

E.to buy

答案:B

2)、

A.How long

B.preparing

C.like

D.telling

E.to buy

答案:C

3)、

A.How long

B.preparing

C.like

D.telling

E.to buy

答案:A

4)、

A.How long

B.preparing

C.like

D.telling

E.to buy

答案:E

5)、

A.How long

B.preparing

C.like

D.telling

E.to buy

答案:D

大学英语B阅读理解做题技巧

08-08

标签:

在备考大学英语B的过程中,许多网络教学考生发现阅读理解考试的备考难度很大。事实上,考生可以通过做问题来积累一些大学英语B阅读理解做题技巧。下面,小编整理几道阅读理解题,供考生参考。

2、Do you know something about tree rings(年轮)? Do you know they can tell us what the weather was like,sometimes even hundreds of years ago?

A tree will grow well in a climate with lots of sunshine and rainfall(雨量). And little sunshine or rainfall will limit(限制)the growth of a tree. We can see the change of climate by studying the tree rings. For example,to find out the weather of ten years ago,count the rings of a tree from the outside to the inside. If the tenth ring is far from the eleventh ring,then we’re sure that it was sunny and rainy most of that year. If it is near to the eleventh ring,then the climate that year was bad.

Tree rings are important not only for studying the history of weather but also for studying the history of man. Many centuries ago there live a lot of people at a place in New Mexico. But now you can find only sand there - no trees and no people. What happened?

A scientist studied the rings of dead trees there. He found that the people had to leave because they had cut down all the trees to make fires and buildings. As all the trees had gone,the people there had to move.

1)、Tree rings grow far from each other in good climate.

A.T

B.F

答案:A

2)、The scientists are interested in studying tree rings because tree rings can tell whether people took good care of the tree or not.

A.T

B.F

答案:B

3)、If you want to find out the weather of twenty years ago,you should study the twentieth ring of a tree from the outside to the inside.

A.T

B.F

答案:A

4)、Trees can bring lots of sunshine and rain.

A.T

B.F

答案:B

5)、The people had to leave the place in New Mexico because there was too much rain there.

A.T

B.F

答案:B

3、How men first learnt to invent words is unknown;in other words,the origin of language is a mystery. All we really know is that men,unlike animals,somehow invented certain sounds to express thought and feelings,actions and things,so that they could communicate with each other;and that later they agreed upon certain signs,called letters,which could be combined to present those sounds,and which could be written down. Those sounds,whether spoken or written in letters,we call words.

The power of words,then,lies in their associations – the things they bring up before our minds. Words become filled with meaning for us by experience;and the longer we live,the more certain words recall to us the glad and sad events of our past;and the more we read and learn,the more the number of words that mean something increases.

Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words which appeal powerfully to our minds and emotions. This charming and telling use of words is what we call literary style. Above all,the real poet is a master of words. He can convey his meaning in words which sing like music and which by their position and association can move men to tears. We should therefore learn to choose our words carefully and use them accurately,or they will make our speech silly and vulgar.

1)、The origin of language is _________.

A.a legend handed down from the past

B.a matter that is hidden or secret

C.a question difficult to answer

D.a problem not yet solved

答案:D

2)、What is true about words?

A.They are used to express feelings only.

B.They can not be written down.

C.They are simply sounds.

D.They are mysterious.

答案:C

3)、The real power of words consists in their ______.

A.properties

B.characteristics

C.peculiarity

D.representative function

答案:D

4)、By “association” in the last paragraph,the author means ______.

A.a special quality

B.a joining of ideas in the mind

C.an appearance which is puzzling

D.a strange feature

答案:B

5)、Which of the following statements about the real poet is NOT true?

A.He is no more than a master of words.

B.He can convey his ideas in words which sing like music.

C.He can move men to tears.

D.His style is always charming.

答案:A

网络远程教育统考《计算机应用基础》综合训练

08-08

标签:

一些考生对统一考试的成绩比较担心。其实,只要考生平时肯努力,统一考试也不可怕!考生要明白一个道理,世上没有什么难事,只是怕那些有心认真复习、勤做练习的人。以下:教育统考《计算机应用基础》综合训练之单项选择题(一)

一、单选题

1、一般来说,计算机的发展分为四个阶段,而划分主要是以计算机为基础的。

A、设备功能

B、机器尺寸

C、组件

D、硬件性能

答案:C

2、根据使用范围,计算机可分为﹥u﹣u﹣u﹣u﹣u﹣u﹣u﹣u﹣u﹣u﹣。

A、超级计算机、大中型计算机、小型计算机和微型计算机

B、科学和过程计算机、工业控制计算机和数据计算机

C、电子数字计算机和电子模拟计算机

D、通用计算机和专用计算机

答案:D

3、计算机的通用性使得解决各种算法和逻辑问题成为可能,而这些问题主要依赖于计算机。

A、高速运行

B、指挥系统

C、可编程性

D、存储功能

答案:C

4、这叫做信息。

A、加工材料

B、已处理数据

C、非数值数据

D、数值数据

答案:B

5、利用计算机进行输入、编辑、处理、查询、统计等工作,属于计算机应用领域。

A、自动控制

B、科学计算

C、数据处理

D、人工智能

答案:C

6、已知:0-9ASCII码是48-57,A-Z是65-90,A-Z是97-122。在以下字符中,最小的ASCII值是。

A、A

B、A

C、f

D、Z

答案:B

7、有十进制数的数字。

A、20个

B、八

C、10个

D、六

答案:C

8、构成计算机物理实体的部件称为。

A、计算机硬件

B、计算机程序

C、计算机系统

D、计算机软件

答案:a

9、计算机内部用来处理数据和指令的代码称为。

A、十进制代码

B、二进制代码

C、ASCII码

D、汉字编码

答案:B

10、在计算机中对数据进行处理和处理。

A、记忆

B、显示

C、控制器

D、算术单位

答案:D

11、为解决特定问题而设计的一系列指令称为指令序列。

A、程序

B、文件

C、程序设计语言

D、系统软件

答案:a

12、微型计算机键盘上的tab键被翻译成中文。

A、退格键

B、控制键

C、Shift键

D、标签定位键

答案:D

13、使用()作为计算机性能的关键指标。

A、打印机速度

B、字长

C、存储容量

D、CPU主时钟频率

答案:D

14、固定在主机箱上,起到连接计算机各部分的纽带和桥梁的作用。

A、中央处理器

B、主板

C、外部存款

D、记忆

答案:B

15、在下列因素中,对微机工作影响最小的是()

A、噪音

B、温度

C、灰尘

D、湿度

答案:a